Het afval wordt op Buitenzorg gescheiden ingezameld. Naast het Uilennest vind je onze afvalstraat. Hier staat de grofvuilcontainer, de glasbak en de plastic- en blikkliko's. Ook je stookafval kun je hier kwijt. De papiercontainer staat naast het Kabouterhuis.

Bij aankomt krijgen alle kampeerders een tweetal mandjes waar al het afval in kan worden verzameld. Voor klein afval staan er op diverse plekken op het terrein ook vuilnisbakken. Van elke groep wordt verwacht dat zij zorg dragen voor het afval op hun eigen terrein en dat dagelijks naar de vuilcontainers brengen.

Op Scoutcentrum Buitenzorg zijn een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar. 

Komt u met meer dan vijf auto's gelieve dit vooraf door te geven. Ook de komst van bussen, vrachtwagens en ander groot materieel horen wij graag vooraf.

Aanhangwagens mogen mee het terrein op, hier hebben we zogenaamde trekknobbels voor.

Op het terrein zijn auto's niet toegestaan. 

Wanneer de parkeerplaats van Buitenzorg vol is, kun je je auto in de wijk parkeren.

In tegenstelling tot voorgaande jaren kan er niet meer geparkeerd worden bij Kasteel Groeneveld, aangezien daar ’s nachts geen auto’s meer mogen staan.

Ja. Op Scoutcentrum Buitenzorg is Wifi aanwezig. In alle gebouwen en ook op het kampeerterrein kun je gebruik maken van Wifi. Je hebt hiervoor een inlogcode nodig die je kunt opvragen bij de kampstaf.

Je kunt direct online reserveren via SOL. Hier vul je in wanneer je wilt komen, of je wilt kamperen of verblijven in een gebouw, met welke speltak en hoeveel personen. Ook kun je je voorkeur voor een veld doorgeven. Nadat je reserveringsaanvraag verzonden is, ontvang je van ons binnen enkele werkdagen reactie.

Bij vragen, kun je natuurlijk altijd mailen met buitenzorg@scouting.nl.

Ja dat kan. In het kantoor is een pin apparaat aanwezig.

Indien u toestemming hebt van de beheerder/kampstaf is een kampvuur toegestaan op de stookplaats op het eigen kampeerveld.

Het gebruik van een stookbak is verplicht. De stookbak en het stookhout worden uitgegeven door de beheerder/kampstaf. Voor niet-Scouts worden hiervoor kosten in rekening gebracht.

Sprokkelen is niet toegestaan.

Barbecues kunnen alleen in overleg met beheerder/kampstaf plaatsvinden.

Wees voorzichtig met vuur! Het vuur mag nooit hoger zijn dan heuphoogte, zorg altijd voor een emmer water bij het vuur, laat een kampvuur niet onbeheerd achter en doof het vuur als u het kampeerveld verlaat.

Bij langdurige droogte kan een stookverbod worden ingesteld.

Stookresten van je kampvuur mogen niet in het bos worden weggegooid. Afgekoeld as kan in de vuilcontainer. Grote stukken zwart hout kunnen in het zwarthouthok naast de vuilcontainer. Deze stukken worden hergebruikt.

Tafelvuren zijn niet toegestaan.

Je kunt dit terugvinden in de tarievenlijst.

Nee. Honden zijn helaas niet toegestaan. Bij het brengen en halen dient de hond in de auto te wachten.

Nee. Op de kampeervelden is geen stroom beschikbaar.

Het is mogelijk om mobiele telefoons (of andere accu's) van de leiding op te laden in het kantoor. 

Ook hebben we in het kampeerseizoen (mei-september) een aantal koelkasten buiten staan die kunnen worden gebruikt.

In het kampeerseizoen zijn er achter het Uilennest een aantal koelkasten beschikbaar voor de kampeerders om bederfelijke waar in te bewaren.

Wijzigingen in het deelnemersaantal worden bij vertrek verrekend, waarbij het werkelijk aantal deelnemers, met een minimum van 80% van het opgegeven aantal, wordt berekend. Dat betekent dat bij een opgave van 20 personen er voor minimaal 16 personen betaald dient te worden ((80% van 20 = 16). Als er meer personen komen dan opgegeven wordt dit bij vertrek verrekend in de eindafrekening.

Wijzigingen in deelnemersaantal kunnen tot een maand van tevoren kosteloos doorgegeven worden. Na een wijziging ontvangt u een aangepaste reservering.

In het Kabouterhuis is een oven en een koelkast met vriezer aanwezig.

In het Blauwe Vogelhuis is een koelkast van 600 liter en een koel/vries combinatie aanwezig. Ook is er een oven en een vaatwasmachine.

In het Uilennest vind je een koelkast en een koel/vries combinatie. 

Ja. Je kunt dit aangeven bij je reservering. We zorgen dat er voldoende materiaal is en dat er kampstaf is om je op weg te helpen.

Velden die geschikt zijn om een hangmat op te hangen zijn: Trekkersveld, Sparrenbos, Movavedoveld, Kikkerbos, Olifantenbos, Buizerdbos, Varenveld, Eekhoorntjesbos, Pollenveld en Trenobos.

Ja dat kan. We hebben verschillende lengtes pionierhout beschikbaar. Als je pionierhout wilt reserveren, kun je dit doorgeven bij je reserveringsaanvraag.

De kosten zijn € 1,50 per object, bijvoorbeeld een keuken, per dag.

Je kunt zelf checken of er plaats is in de gebouwen onder beschikbaarheid. Van de kampeervelden is er geen bezettingsoverzicht. Je wordt door ons op het meest passende veld ingedeeld. Daarnaast is Scoutcentrum Buitenzorg zo groot, dat er eigenlijk altijd wel een plekje vrij is. Zijn we in een bepaalde week toch volgeboekt, dan melden wij dat op de website.

Natuurlijk! We kunnen altijd vrijwilligers gebruiken. Op de pagina vrijwilligers kun je zien welke teams er allemaal zijn.

Ja dat kan. Het is mogelijk om in het Blauwe Vogelhuis te verblijven, maar kamperen kan ook.

Het Blauwe Vogelhuis is aangepast aan 'Blauwe Vogels'.

Op het kampeerterrein is een douche en toilet aanwezig voor mindervaliden.

Als je met Blauwe Vogels op kamp wilt komen, neem dan contact met ons op (buitenzorg@scouting.nl), dan kunnen we samen zorgen dat jullie kamp gerealiseerd kan worden.

Ja op Scoutcentrum Buitenzorg is er stookhout beschikbaar voor alle gasten. Het hout wordt verkregen door de kap van zieke en oude bomen op het terrein.

Het hout wordt per dag uitgegeven door de kampstaf. Elke groep krijgt een hoeveelheid hout die afgepast is op één avond stoken. Indien er op houtvuur gekookt wordt, is het uiteraard mogelijk om meer hout te krijgen.

Denk je dat je meer hout nodig hebt, dan is het raadzaam om zelf hout mee te nemen.

Sprokkelen is niet toegestaan.

Weekend: U huurt uw accommodatie en/of terrein in het weekend vanaf 19.00 uur op vrijdag tot 15.00 uur op zondag. Het later aankomen of eerder vertrekken heeft geen invloed op de prijs (2 x overnachtingsprijs).

Of u huurt uw accommodatie en/of terrein van 15.00 uur op zaterdag tot 15.00 uur op zondag. Wilt u eerder aankomen, dan betaalt u voor 2 overnachtingen (minus de toeristenbelasting voor 1 nacht).

Zomerperiode: In de zomerperiode huurt u een kampeerterrein van zaterdag 13.00 uur tot de zaterdag 12.00 uur de week erna. Een accommodatie huurt u van zaterdag 14.00 uur tot de zaterdag 11.00 uur de week erna. Hiervan afwijkende tijden dient u bij de beheerder aan te vragen.

Maandag tm vrijdag (buiten de schoolvakanties). Doordeweeks (maandag tot en met vrijdag). Verhuur, buiten de schoolvakanties, is mogelijk in overleg met de beheerder.

Hout zagen
Totempaal