Op Buitenzorg kun je de natuur beleven. Wij vinden het belangrijk dat Buitenzorg een plek is voor Scouts om te spelen en te ontdekken, met aandacht voor de natuur. Zelf geven we graag het goede voorbeeld.

SCENES

In 2019 sluiten we ons aan bij een wereldwijd netwerk van Scoutcentra en vragen het SCENES keurmerk aan. SCENES staat voor ‘Scout Centres of Excellence for Nature and Environment’ en is een keurmerk dat wordt toegekend door de World Organization of the Scout Movement (WOSM) aan scoutcentra die laten zien dat zij werken aan een milieuvriendelijk en milieubewust beleid en dat ook actief uitdragen aan hun gasten.

 

Zorg voor de natuur en het terrein

Omdat mogelijk te maken is een team van vrijwilligers het hele jaar door bezig met het onderhoud van het bos. Ze verzorgen de struiken en bomen op het terrein. Onze vrijwilligers zorgen ook voor nieuwe aanplant en schermen andere stukken groen af met houtwallen. Bij alles wat we doen denken we na over onze ecologische voetafdruk . En hoe we het bos zo min mogelijk verstoren. Vaak zit dat in kleine dingen, zoals de keuze voor milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen, het scheiden van afval, de keuzen voor groene energie, en gebruiken we zoveel mogelijk duurzame bouwmaterialen. Buitenzorg doet mee met het Baarns Klimaat Akkoord waarin we samen met ruim 70 Baarnse ondernemers kleine stappen zetten om nog groener en duurzamer te worden.

Natuureducatie op Buitenzorg

We willen onze gasten aanmoedigen om bij te dragen aan een groene leefomgeving. Buitenzorg is lid van het Goose Network een samenwerkingsverband van Europese scoutcentra. Via het Goose Network bieden wij natuureducatie activiteiten waarmee scouts spelenderwijs kunnen leren over de natuur en over het maken van ‘groene’ keuzes. De centra in het Goose Network leren van elkaar, mede door jaarlijkse uitwisseling van vrijwilligers.

Ben je op zoek naar natuuractiviteiten in de buurt, kijk dan bij de links