Sanitair
Op het terrein bevinden zich twee sanitaire voorzieningen voor de kamperende gasten: bij het Uilenenst en achteraan op het terrein tegenover het Olifantenbos naast het Ecoproject. Bij het Uilennest zijn er vier toiletten, twee urinoirs en zes douches (drie voor de dames en drie voor de heren). De douches werken op een € 0,50 muntstuk voor ongeveer vijf minuten.

Bij het Uilenest bevindt zich ook het sanitair voor mindervaliden. In een aparte ruimte is er een aangepast toilet en een aangepaste douche. 

 

 

Verderop op het terrein bevinden zich de Ecotoiletten, vernoemd naar het naastgelegen Ecoproject. Hier bevinden zich vier toiletten en een wasbak. Los van de sanitaire voorzieningen zijn er nog een vijftal watertappunten. 

 

Afvalscheiding
Het afval wordt op Buitenzorg gescheiden ingezameld. Naast het Uilennest vind je onze afvalstraat. Hier staat de ascontainer en de glasbak. De papiercontainer staat naast het Kabouterhuis.Tegenover het Kabouterhuis staan de containers voor het restafval. Bij aankomt krijgen alle kampeerders een tweetal mandjes waar al het afval in kan worden verzameld. 

 

Pionierhout en Kampeermateriaal
Op Buitenzorg is Pionierhout aanwezig wat tegen een kleine vergoeding kan worden gebruikt.  

 

Stookhout en vuurschalen
Op Scoutcentrum Buitenzorg is er stookhout en een vuurschaal beschikbaar voor alle gasten, voor niet-Scouts worden hiervoor kosten in rekening gebracht.. Het hout wordt per dag uitgegeven door de kampstaf. Elke groep krijgt een hoeveelheid hout die afgepast is op één avond stoken. Indien er op houtvuur gekookt wordt, is het uiteraard mogelijk om meer hout te krijgen. Sprokkelen is niet toegestaan.

 

Koelkasten
In het kampeerseizoen zijn er achter het Uilennest een aantal koelkasten beschikbaar voor de kampeerders om bederfelijke waar in te bewaren.