Buitenzorg biedt een aantal uitdagende activiteiten voor een goed gevuld en actief kamp, zoals boogschieten, leer- of houtbewerken, een survival bracelet maken of mini-pionieren. Voor de echte ontdekkers is er een heuse natuurbox aanwezig met allerlei fraaie hulpmiddelen bij het speuren naar planten en dieren.

Als Scoutcentrum Buitenzorg zijn wij trots op onze duurzame en milieuvriendelijke activiteiten en blijven wij nieuwe programma’s ontwikkelen om gasten op het terrein op een leuke en uitdagende manier in aanraking te laten komen met de natuur. De SCENES activiteiten zijn er om scouts en leiding te stimuleren om zichzelf uit te dagen! Maak een avontuurlijke wandeling door onze activiteiten en ontdek zo wat de natuur ons allemaal voor uitdagingen geeft. Naast activiteiten kun je in het Theehuis informatie over de flora en fauna op en rond het terrein vinden en zijn er een aantal leuke voorbeelden van activiteiten te zien die je in het kader van SCENES thuis met je groep kan doen.

Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van één van de vele tochten die we hebben voorbereid. Zo zijn er de hikes met technieken, één- en tweedaags. Maar ook een hele leuke fototochten door het centrum van Baarn of langs Kasteel Groeneveld.

Als laatste zijn we natuurlijk reuze trots op het enige echte Nationaal Scoutingmuseum hier op Buitenzorg. Uiteraard kun je hier, op afspraak, met je speltak een bezoek aan brengen! Er is een leerzame speurtocht door de Scoutinghistorie, maar je je kunt ook een rondleiding aanvragen.

Er zijn genoeg activiteiten voor een goed gevuld kamp. Zit er iets tussen dat je graag wilt doen tijdens je zomerkamp of weekend op Buitenzorg? Laat dit dan tijdig weten via en vermeld duidelijk wanneer je hiervan gebruik wilt maken en met hoeveel personen. 

Activiteiten in de omgeving van Baarn vind je in het submenu 'In de omgeving'. Daarnaast zijn er online cultuur en activiteiten agenda's van Baarn en Utrecht beschikbaar.

Hieronder hebben we alle activiteiten op een rijtje gezet. Deze activiteiten zijn bedoeld voor alle Scoutinggroepen die op ons terrein verblijven. Voor basisscholen kunnen we deze activiteiten beperkt aanbieden. Neem contact op voor de mogelijkheden en tarieven.

Activiteiten met een groen eikenblad zijn natuur en milieu activiteiten en zijn SCENES proof!

 

 Buitenzorg Actief thumb

 Buitenzorg actief badgeblad groen

 1 daagse hike

blad groen

1 daagse hike

 

 2 daagse hikeblad groen

Fotohike rood

 Fotohike Rood

Geocache

Leer bewerken

 

Hout bewerken 

Fotohike blauw thumb

 Fotohike Blauw

Survival bracelet thumb

 Survival bracelet

Klompen schilderen

Natuurspelenblad groen

Boogschieten thumb

Boogschieten

Mini pionieren thumb

Mini pionieren

Klimbos

Museum Speurtocht thumb

Museum Speurtocht

blad groenQR code tocht


blad groen

Wat kruipt er in mijn tent?

Natuurbox thumb

blad groen

Wat zwemt er in de plas?

blad groen

Vleermuis detector

Hoe smaakt het Scoutcentrumblad groen
(nog in ontwikkeling)


 

blad groenGroene leeshoek

Many blisters hikeblad groen

beaver group

 Beverhike

 Bosjuttenblad groen

       

 Dangerous to be an animalblad groen

Fiets Hike

 

 Mini Solar cookerblad groen